Schwikker

Növényi alapú készítmények alkategria

Növényi alapú készítmények

A kategria termkei 1-6-ig, sszesen 6 db.

Freen Care - Lucerna
Az ezerarcú gyógynövény
A lucernát a népi gyógyászat régóta alkalmazza széles körû hatása miatt. Természetes vízhajtó, valamint a lúgosító étrendek megfelelõ kiegészítõje lehet. Bõségesen tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, melyek támogatják szervezetünk egészséges mûködését.

Az Európában inkább csak takarmánynövényként ismert lucernát (Medicago sativa) a megfigyeléseken alapuló népi gyógyászat régóta alkalmazza. Ma már tudományos kutatások is igazolják, hogy a lucerna föld feletti része, a levelei bõségesen tartalmaznak béta-karotint, B-, C-, D-, E- és K-vitamint, valamint ásványi sókat, káliumot, vasat, kalciumot és foszfort. Az utóbbi két elem a csontrendszernek és a fogazatnak igen hasznos, különösen a fejlõdõ szervezeteknél. Magas klorofilltartalma miatt a lucerna kiváló méregtelenítõ hatású.
Elõsegíti a szénhidrátok, a fehérjék, a kalcium és a vas, valamint több nyomelem felszívódását és beépülését a szervezetbe.
Különösen jót tesz a lucerna, illetve a belõle készült kivonat idõskorban. Növeli a fizikai teljesítményt és az életerõt, elõsegíti a jobb alvást.
Mivel sok zsírban oldódó vitamint tartalmaz magas dózisban, és ezek felhalmozódnak, csak 2-3 hónapig szabad lucernát fogyasztanunk, majd szünetet kell tartani.
A lucernát Frank Bouer biológus nevezte el „nagy gyógyítónak”, mivel kutatásai szerint e növény nyolc esszenciális enzimet tartalmaz. Ezenkívül minden 100 gramm lucernában 8000 N. E. (nemzetközi egység) A-vitamin és 20 000–80 000 N.E. K-vitamin található.

FIGYELEM!
Két-három hónapos folyamatos szedés után célszerû egy hónapos szünetet tartani.
Aki véralvadásgátlót szed, K-vitamin-tartalmú készítmény alkalmazása elõtt kérje ki orvosa véleményét!

r: 5 825 Ft

darabszm:
Liqiud Chlorophyll - klorofil
Belül zöld, belül tiszta
Toxin alapvetõen bármely anyag lehet, mely irritáló és/vagy káros hatást fejt ki a szervezetre. Megterheli biokémiai funkcióinkat, negatív hatással van szervezetünk mûködésére. Toxinokkal pl. helytelen táplálkozás, gyógyszerek mellékhatása, környezeti ártalmak miatt vagy bizonyos anyagcsere folyamatok következményeként is találkozhatunk. A klorofill természetes védelmet nyújt ezen káros hatások ellen!

A klorofill a növényi sejtekben elõforduló zöldszínû festékszemeknek (kloroplaszt) a festõanyaga. A kloroplasztok nagyrészt a levelek sejtjeiben találhatók, de más zöld szövetekben is elõfordulnak. Minden kloroplaszt tartalmaz ún. klorofill pigmentet. A pigmentek olyan kémiai vegyületek, melyek elnyelik a látható fény bizonyos hullámhosszú tartományát. A klorofillok többnyire a vörös és kék fényt hasznosítják, ezért látjuk a klorofillban gazdag leveleket zöldnek. A fotoszintézis fényfázisában a pigmentek a napfény energiáját alakítják át kémiai energiává.  
A lucernából származó klorofillt évszázadok óta alkalmazzák a világ minden táján méregtelenítésre, valamint általános élénkítõ szerként. Gazdag fehérje, klorofill, karotin, A-, D-, E-, B6- és K-vitamin és enzimforrás. Egyes kísérletek tanúsága szerint a klorofill inaktiválhatja az étkezéssel a szervezetbe jutó káros anyagokat a májban és a vékonybélben, mielõtt azok kárt tehetnének a szervezetben. Legfontosabb hatása tehát a toxinok semlegesítése, és ezek eltávolításának elõsegítése a szervezetbõl. Rendkívül erõs lúgosító hatással van az emésztõrendszerre, mely napjainkban egyre nagyobb jelentõséggel bír. A túlzott állati fehérjebevitel és édességfogyasztás, élvezeti szerek (mint például a kávé), szénsavas üdítõk (kólafélék) fogyasztása során kloridok, foszfátok jutnak a szervezetbe. Ezekbõl savak képzõdhetnek, melyek, ha nem tudnak távozni a szervezetbõl, felszaporodhatnak. Ilyenkor javasolt méregtelenítõ kúra elvégzése, melyben szintén kiváló segítséget nyújthat a Liquid Chlorophyll. A készítmény emellett kiváló belülrõl ható dezodoráló szer. Külsõleg használható fertõtlenítésre, apróbb horzsolások ecsetelésére, gargalizálásra.
 
FIGYELEM!  
A klorofill felhasználását terhes és szoptatós anyákon még nem tesztelték, ezért alkalmazása terhesség és szoptatás alatt kizárólag orvosi javaslatra történjen!  

Szájon át történõ adagolás során a klorofill zöldes színûre festheti a vizeletet és a székletet, valamint elszínezõdéseket okozhat a nyelven.  

r: 9 300 Ft

darabszm:
Panax Ginseng
A szellemi és fizikai erõnlétért  
A ginzenget már több mint 400 éve termesztik Keleten, de feltehetõleg több ezer év óta használja az emberiség. A testet-szellemet erõsen igénybe vevõ idõkben természetes módon növeli a vitalitást és a stressztûrõ képességet.  

Ginzeng  
 
A ginzeng Kelet-Ázsiában, Szibériában és Észak-Amerikában õshonos, évelõ növény. A kereskedelmi forgalomban többféle – koreai, kínai, amerikai, szibériai – ginzeng kapható, ezek mindegyike az Araliaceae családba tartozik. Értékes hatóanyagát a gyökerébõl vonják ki.  
A ginzenget mint étrend-kiegészítõt ma már világszerte széles körben használják. A hatásért felelõs vegyületek, az ún. ginzenozidok csökkentik a stressz által okozott tüneteket és növelik a szellemi, fizikai teljesítõképességet. A ginzeng számos egyéb hatóanyagot, szaponinokat, fitoszterolt, aminosavakat, valamint vitaminokat is tartalmaz. A ginzeng alkalmazható a munkateljesítmény fokozására, a koncentrálóképesség növelésére, fáradtság, kimerültség, hosszan tartó fokozott testi és/vagy szellemi igénybevétel esetén, tehát hozzájárul a megfelelõ szellemi és fizikális erõnlét fenntartásához. Mindenkinek – kortól és nemtõl függetlenül – hasznos lehet a rendszeres ginzengfogyasztás, különösen, ha épp olyan idõszakot él, mely fizikailag vagy szellemileg erõsen igénybe veszi. Nem véletlen, hogy Kínában „életgyökérként” is emlegetik.
 
FIGYELEM!  
Magas vérnyomásban, illetve más szív-érrendszeri betegségben szenvedõknek alkalmazása nem javasolt.  

Adaptogén hatása miatt szedése 6 hétnél tovább nem javasolt.  

Fontos tudni, hogy a ginzeng bélben oldódó bevonatú tabletta vagy kapszula formában a leghatékonyabb.

r: 5 305 Ft

darabszm:
Polinesian Noni Juice
A gyümölcsök királynõje
Vannak a Földön olyan zegzugok, ahol a civilizáció átkos-áldásos hatása még alig hagyott nyomot. Ilyen hely Polinézia, ahol az õslakosok még most is jobban ki vannak téve a természet szeszélyének, mint a jóléti államok polgárai, és – egészségüket megóvandó – még mindig nagy arányban alkalmaznak természetes gyógymódokat, és válogatnak a „természet patikájából”.

Morinda citrifolia
Ez az örökzöld növény Polinéziában, Malajziában, Ausztráliában és Délkelet-Ázsiában is honos, magassága az apró bokor mérettõl egészen 10 méterig terjed. A világ figyelmét azonban nem ezzel a változékonyságával vívta ki, hanem sokkal inkább gyümölcse hihetetlen gazdag összetételével.
18-féle aminosavat tartalmaz, melyek közül sok esszenciális aminosav, azaz a szervezet maga nem képes elõállítani, viszont szükséges számára. Az aminosavak a fehérjék építõkövei. A gyümölcsben lévõ ásványi anyagok ­ mint pl. a nátrium, kálium, vas, mangán, illetve magnézium ­, hozzájárulnak a szervezet napi ásványianyag-szükségletének kielégítéséhez. Vitamintartalma támogatja a szervezet egészséges mûködését, emellett más antioxidáns hatású vegyületeket is tartalmaz, melyek elõsegítik sejtjeink védelmét a szabad gyökök egyes károsító hatásai ellen. Jótékonyan befolyásolja a szervezet öngyógyító képességét. A noni egyik legfontosabb alkotóeleme a proxeronin nevû óriásmolekula. A proxeroninbõl a szervezet a májban xeronint állít elõ, mely szervezetünk számára kifejezetten hasznos, hisz számos élettani folyamat fontos részét képezi. Enzimek alkotórésze, hatékony sejttámogató, valamint támogatja az immun- és hormonrendszer egészséges mûködését is.
Sok minden növelheti a szervezet xeroninszükségletét, de napjaink leggyakoribb hatásai a stressz, a fokozott szellemi és/vagy fizikai terhelés különösen. Bizonyos mennyiségû proxeronint a normál táplálékkal is magunkhoz veszünk, de a noni különösen nagy mennyiségben tartalmazza.

r: 15 825 Ft

darabszm:
Pro State Power
Olyan természetes, különleges növényi kivonatokat és ásványi anyagokat tartalmazó készítmény. A gyógynövények eredményesen alkalmazhatóak a prosztatagyulladás, a jóindulatú prosztata megnagyobbodás tüneteinek kezelésére és a mûtéti utókezelések idõszakában. Jelentõs szerepet játszhatnak a prosztatarák megelõzésében.

A fûrészpálma termésébõl nyert kivonat. Fokozhatja a vizeletürítést és csökkentheti az éjjeli vizelés gyakoriságát. Európaszerte elfogadott szer a jóindulatú prosztata megnagyobbodás kezelésére. Afrikai törpepálma. Háncsát a 18. század óta használják prosztata bántalmak ellen. Gyulladásgátló fitoszteroidokat tartalmaz. Segít a hormonális helyreállításában és a prosztata növekedésének lelassításában, valamint vizelethajtó hatást fejt ki. Lenmag. 27 különbözõ rákellenes anyagot tartalmaz. Azon népek körében, akik lignánokban gazdag étrenden élnek, kevesebb emlõ-, vastagbél- és prosztatarák fordul elõ. Nagy csalán. Hatása: vizelethajtó, összehúzó, erõsítõ, vérzéscsillapító. Jótékonyan hat a heveny húgyúti panaszokra, vese- és hólyagkövekre, vesegyulladásra és húgyhólyaggyulladásra, valamint a változókori hormoneltolódásokra. Likopin. A közelmúltban a tudományos világ reflektorfényébe került. Legfõbb feladata a RÁK ELLENI KÜZDELEM. Bioperin. Feketeborsból származó kivonat egyik vegyülete, amely a növényi hatóanyagok és nyomelemek felhasználását teszi jelentõsen hatékonyabbá szervezetünkben. Szelén. Igen erõteljes antioxidáns, akadályozza a szabadgyökök károsító hatását, csökkenti a gyulladásos folyamatokat. A férfiaknak elengedhetetlenül szükséges ez a nyomelem! Azt tartják, hogy a szelén fokozza a férfiak nemi vágyát és csökkenti a hormonháztartás zavaraiból eredõ kellemetlen tüneteket. Emellett nélkülözhetetlen az ondóképzõdéshez. Cink - fontos szerepet játszik a férfiak szaporító (reprodukciós) rendszerében. A cink serkenti a férfi nemi hormon, a tesztoszteron szintézisét, amely elõsegíti mind a merevedést (erekciót), mind a magömlést (ejakulációt). A cinkhiány közrejátszhat az esetleges terméketlenség kialakulásában. A cink hatékony a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás kialakulásának megelõzésében is. A két nyomelem tumorellenes hatása szinergikus.
Férfias segítség

r: 10 110 Ft

darabszm:
Rhodiolin
A hegyek rózsája  
Az ember a nap szinte minden percében stresszhatásoknak van kitéve. A családi és munkahelyi elvárásoknak való állandó megfelelés, a konfliktusok, az anyagi gondok, a zajártalom és a környezetszennyezés mind-mind stresszhatást jelentenek, melyek hosszú távon megélve különösen károsak szervezetünkre. Ezek ellen természetes, évszázadok óta alkalmazott megoldást jelent a Rhodiolin!

Rhodiola rosea
3000 méter magasban õshonos növény, aranygyökérnek vagy sarki gyökérnek is nevezik. Kelet- és Közép-Ázsia népei évezredek óta használják, egészségmegõrzõ hatását már az 1200 évvel ezelõtti tibeti írásos emlékek is megörökítik.
A Rhodiola rosea egy különleges adaptogén, mely jó néhány olyan tulajdonsággal rendelkezik, melyek a többi adaptogén anyag fölé helyezik ezt a gyógynövényt.
Népi gyógyászati adatok szerint hatóanyagai támogatják a szervezet ellenállóképességét, enyhítik a stressz és feszült életmód okozta tüneteket, támogatják az idegrendszert, valamint általános roboráló hatással bírnak.
A készítmény további aktív összetevõje a cink, mely hozzájárul az immunrendszer egészséges mûködéséhez, szükséges a normál sejtosztódáshoz, illetve a reproduktív szervek normál mûködéséhez.
Általános közérzetjavító, segít fenntartani a szellemi frissességet, vitalitást kölcsönöz a szervezetnek. Különösen azok számára ajánlott, akik mindennapjaik során fokozott stresszhatásoknak, testi és/vagy szellemi megerõltetésnek vannak kitéve.

r: 9 680 Ft

darabszm:

2005 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.025 s