TERMÉKAJÁNLÓ
TERMÉKAJÁNLÓ

Schwikker

Antioxidánsok alkategória

Antioxidánsok

A kategória termékei 1-7-ig, összesen 7 db.

Beta Carotene
Természetes megújulás
A béta-karotinból szervezetünk szükségletének megfelelő mennyiségű A-vitamint állít elő.
A béta-karotin fontos szerepet játszik a többszörösen telítetlen zsírsavak szabad gyökökkel szembeni védekezésében, segít megőrizni a sejtek normál működését.
 

A béta-karotin a karotinoidok csoportjába tartozik, és két jelentős funkciót tölt be. Egyfelől mint antioxidáns vegyület hozzájárul a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához, segítve ezzel a sejtek, szövetek épségének megtartását; másrészről az A-vitamin egyik provitaminja. Ez azt jelenti, hogy szervezetünk – szükségleteinek megfelelően – a májban átalakítja vitaminná. Az átalakítás után legnagyobb része itt is raktározódik. Az átalakításban, illetve a felszívódásban telítetlen zsírsavak működnek közre, ezért azt javasoljuk, hogy a készítményt étkezés közben vegyék be.
A béta-karotin szinte minden zöldségben és gyümölcsben megtalálható, legértékesebb forrása a sárgarépa, a sütőtök, a saláta, a gyümölcsök közül pedig a sárgadinnye, a kajszibarack és a narancs.
Az A-vitamin provitaminjai közül a béta-karotin a legaktívabb vegyület. Erőteljes antioxidáns hatása mellett hozzájárul a bőr, a nyálkahártya és a szem egészségéhez, az idegrendszer normális működéséhez, valamint az egészséges csontképződéshez.

FIGYELEM!
Folyamatos szedés esetén a tenyér és a talp bőre kissé megsárgulhat (narancshéjbőr – aurantiasis cutis), ezért érdemes öt nap után két nap szünetet tartani. A jelenség nem tévesztendő össze a sárgasággal (icterus), hiszen a béta-karotin túladagolása nem okoz rossz közérzetet, és a szemfehérje sem sárga szedésekor.
A koleszterinszintet csökkentő szerek (szója, fokhagyma) és egyes savlekötők csökkenthetik az A-vitamin felszívódását.
Terhesség és szoptatás folyamán megnő a szervezet bétakarotin-szükséglete, de – különösen a terhesség alatti alkalmazás előtt – kérje ki orvosa véleményét.
Dohányzók, illetve azbeszttel dolgozók számára a magas béta-karotin tartalmú étrend-kiegészítők alkalmazása nem javasolt.

Ár: 5 890 Ft

darabszám:
Lutein
Szemünk fokozottan ki van téve a káros környezeti hatásoknak. Ilyen például az ultraibolya-sugárzás, a tévéképernyő és a számítógép-monitorok közvetlen hatása. De a sejtek anyagcseréjének melléktermékeként keletkező szabad gyökök is káros hatással vannak szemünkre. Az antioxidáns vegyületek – például a karotinoidok – hatékonyan lépnek fel ezek ellen a szabad gyökök ellen.
A lutein is ilyen antioxidáns vegyület, mely szervezetünkbe kerülve – a felszívódást követően – a szem két területén halmozódik fel: a szemideghártya (retina) sárgafoltján (makula), valamint a szemlencsében. A lutein mennyisége egyenes arányban áll a makula pigmentsűrűségével, melynek kulcsszerepe van a szembe jutó káros sugarak (például a különösen veszélyes UV-spektrum fölötti tartományban elhelyezkedő úgynevezett kék fény) kiszűrésében.  
A lutein a szem egészsége szempontjából kiemelkedően fontos. Antioxidáns hatása miatt hatékonyan gátolja a zsírok peroxidációját, ezért kulcsfontosságú szerepet tölt be a szem védelmében is. E kiváló hatása természetesen nemcsak a szemben, hanem más szervekben és anyagcsere-folyamatokban is érvényesül.  
A lutein az a korszerű étrend-kiegészítő, amelynek folyamatos fogyasztásával sokat tehetünk szemünk épségéért. Napi 1 kapszula (6 mg) lutein elfogyasztása az egészséges életmód keretein belül hozzájárulhat a szem egészségének megőrzéséhez.

Ár: 8 245 Ft

darabszám:
Mega B-Complex
A B-vitamin csoportba tartozó összes vitamint nagy dózisban tartalmazó, folyamatos felszívódású (timed release) tabletta. Fokozottan ajánlott hiányállapot esetén. Hajhullás, száraz bőr, töredező, fénytelen körmök esetén a hatóanyagok a fenti panaszok enyhítésére is alkalmazhatók.
Vízben oldódó vitaminok. Tiamin (B1-vitamin): jelentős szerepet játszik a szénhidrát-anyagcserében, valamint az izmok és az idegrendszer zavartalan működéséhez elengedhetetlen. Riboflavin (B2-vitamin): a vas beépítésében (hemoglobin-képzés), a fehérjeszintézisben, a zsír- és szénhidrátlebontásban játszik szerepet. Niacinamid (B3-vitamin): a biológiai oxidációban, az energiatermelésben, a szénhidrátok és a zsírok lebontásában és felépítésében tölt be lényeges szerepet. Nélkülözhetetlen az emésztőrendszer és az idegrendszer normális működéséhez, valamint az egyes hormonok szintéziséhez. Folsav (B4-vitamin): más vitaminokkal együtt részt vesz a vörösvértestek képzésében, javítja a vasfelszívódás hatásfokát. Elősegíti egyes aminosavak anyagcseréjét és a nukleinsavak szintézisét. Tapasztalatok szerint a folsav hiánya a terhesség korai szakaszában születési rendellenességekhez vezethet (pl. nyitott gerinc). Pantoténsav (B5-vitamin): részt vesz a szénhidrátok és a zsírok energiává való átalakításában. Elősegíti a hámrétegek felépítését, befolyásolja a hajnövekedést. Létfontosságú a mellékvesék normális működéséhez. Piridoxin (B6-vitamin): számos enzim alkotórészeként részt vesz az aminosavak, az esszenciális zsírsavak és a vas anyagcseréjében. Biotin (B7-vitamin ): számos olyan enzim alkotórésze, amely szerepet játszik a fehérje-, a szénhidrát- és a zsíranyagcserében. Kolin (B8-vitamin): elősegíti a zsírsavak felhasználását a szervezetben, véd a máj elzsírosodása ellen, valamint megakadályozza a koleszterin lerakódását az érfalakra. Inozitol (B9-vitamin): a haj növekedésében és az érelmeszesedés megakadályozásában és az idegingerületek továbbításában van szerepe. Zsírbontó anyag. Para-amino-benzoesav (B10-vitamin): részt vesz a vasanyagcserében, a vörösvértestek létrejöttében. Elősegíti a folsavképződést és a pantoténsav felszívódását. Ciano-kobalamin (B12-vitamin): szerepe a fehérjeszintézisben, a szénhidrátok és a zsírsavak anyagcsere-folyamataiban, valamint a vörösvértestek képzésében jelentős. Növekedést serkentő, étvágyjavító.
Erőteljes segítség.

Ár: 9 645 Ft

darabszám:
Mega Protect 4 Life
Rendkívül komplex antioxidáns készítmény, amely az ismert antioxidáns hatású vitaminokon és nyomelemeken kívül zöld tea kivonatot, CoQ10-et, növényi karotinoidokat és aminosavakat is tartalmaz. Különleges hatóanyaga a Ginkgo biloba kivonat. Az összetevők biztosítják a szervezet védekező mechanizmusainak hatékony működését.

Antioxidánsoknak nevezzük azokat az anyagokat, amelyek segítenek a káros szabadgyökök megkötésében. Különleges antioxidáns hatóanyag a Ginkgo biloba páfrányfenyő, amely a Föld történetének legidősebb fája. Már 200 millió évvel ezelőtt, a dinoszauruszok korában is létezett, azóta alig változott, így akár élő kövületnek is tekinthetjük. Levelét és magvait már az ősi kínai orvoslás is alkalmazta elsősorban az asztma, a hörgők és a tüdő betegségeinek gyógyítására, valamint a perifériás vérkeringésnek és az agy vérellátásának javítására. Korunk tudománya is elismeri a Ginkgo széleskörű egészségvédő hatását, Európában ma az egyik legelterjedtebb természetes eredetű táplálék-kiegészítő. Az ubikinon a legismertebb antioxidáns hatóanyag. Antioxidáns vitaminok a retinol, béta-karotin, C- és E-vitamin. A nyomelemek közül a szelén, a cink és a mangán rendelkezik antioxidáns tulajdonsággal.
Áttörhetetlen védőpajzs.

Ár: 9 960 Ft

darabszám:
Omega 3 halolaj
Az egészség alfája és omegája
A tenger élővilága nemcsak a szemet gyönyörködteti, hanem számtalan egészséget védő anyag forrásául is szolgál. Ismerkedjen meg egy olyan készítménnyel, melynek alapanyagai a tengerekből és óceánokból származnak, és nagymértékben támogatják szervezetünk egészséges működését.

Esszenciális zsírsavak
Régóta foglalkoztatja a kutatókat, van-e összefüggés az étrend, illetve a szív- és érrendszeri betegségek között, s ha igen, milyen. Bang, Dyerberg és munkatársaik felfigyeltek arra, hogy Grönland nyugati részének eszkimó lakossága alig ismeri ezeket a betegségeket, étrendjük viszont rendkívül gazdag halban és a tenger különféle gyümölcseiben. A tudomány nyelvén megfogalmazva: az eszkimók étrendjében alig van szénhidrát, viszont viszonylag sok benne a fehérje és a zsír. Igen ám, de a fejlett társadalmak Európától Amerikáig ugyancsak fehérje- és zsírdús táplálékon élnek, egészségüket mégis elsősorban a szívbetegségek veszélyeztetik.
Mi lehet a magyarázat? A különbség éppen abban rejlik, hogy az eszkimók ételeiben nagy mennyiségű tengeri eredetű fehérje és zsír található, ezekben pedig sok a hosszú szénláncú, telítetlen, úgynevezett omega-3 zsírsav. Az eszkimók az említett állatok fogyasztásával legalább 10-szer több omega-3 zsírsavat vesznek magukhoz, mint a közép-európai emberek.
Az omega-3-zsírsavak fogyasztása megfelelő mennyiségben (napi 5-8 g) tehát mindenképpen hasznos, mert számottevően hozzájárul a vér normál trigliceridszintjének megtartásához, az egészséges szívműködéshez, illetve a normális véralvadás folyamatához. Az omega-3 zsírsav (pontosabban a dokozahexaénsav-DHA) a magzati korban is nagyon fontos, mert szükséges az idegrendszer megfelelő fejlődéséhez. Kismamák számára ezért különösen ajánlható.
Fő természetes forrásai a tengeri halak (a makréla és a lazac). A hazai, édesvízi halak közül a busa (Hypophthalmichthys molitrix and Hypophthalmichthys nobilis) nagyobb mennyiségben, míg a kecsege és az angolna kisebb adagban tartalmaz omega-3 zsírsavakat.

FIGYELEM!
A telítetlen zsírsavak fokozottan érzékenyek a szabadgyökök károsító hatásaira, ezért aki jelentősebb mennyiségben fogyaszt omega-3 zsírsavakat, annak ajánlott az antioxidáns-kiegészítés.

Ár: 6 505 Ft

darabszám:
Protect 4Life
Az élet védelme
A készítmény fő összetevője, a Ginkgo biloba páfrányfenyő, mely a Föld történetének legidősebb fája. Antioxidáns tulajdonsága mellett számos más, a szervezet működését előnyösen befolyásoló hatása ismert. A készítmény emellett hasznos vitaminokat és nyomelemet is tartalmaz.
 

Antioxidánsoknak nevezzük azokat az anyagokat, amelyek segítenek a többszörösen telítetlen zsírsavak káros szabad gyökökkel szembeni védelmében, így elősegítve a sejtek, szövetek normál működésének megőrzését. A vitaminok közül a retinol, a béta-karotin, a C- és az E-vitamin, a nyomelemek közül a szelén, a cink és a mangán rendelkezik antioxidáns tulajdonsággal.
A készítményben a béta-karotin, a C- és E-vitamin, valamint a szelén gondoskodik elsődlegesen az antioxidáns hatásról.
A készítmény másik fő alkotója a Ginkgo biloba páfrányfenyő, amely a Föld történetének legidősebb fája. Már 200 millió évvel ezelőtt is létezett, azóta alig változott, így akár élő kövületnek is tekinthetjük. Korunk tudománya is elismeri a Ginkgo széles körű egészségvédő hatását. E különleges növény amellett, hogy szintén erőteljes antioxidáns hatású, flavonoidjai által elősegíti a keringési rendszer normális működését, a megfelelő véráramlást, így a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátottságát, támogatva ezáltal a testi-szellemi frissesség megőrzését.
 FIGYELEM!
Hosszú időn át tartó, nagy mennyiségű adagoláskor esetleges mellékhatásként bőrgyulladás, nyugtalanság, álmatlanság, hasmenés, hányás jelentkezhet.

A Ginkgo biloba fogyasztása terhesség, szoptatás, véralvadást gátló szerek szedése közben, illetve műtétek előtt nem javasolt, mert növelheti a véralvadási időt.

Cukorbetegek a termék használata előtt konzultáljanak orvosukkal.

Ár: 3 375 Ft

darabszám:
Smokerade
Célzott antioxidánsok aktív és passzív dohányosoknak
A Smokerade kiváló antioxidáns készítmény, amely támogatja szervezetünket a dohányzás okozta oxidatív folyamatok sejtromboló hatásaival szemben. Komplex összetevőinek jótékony hatása miatt aktív és passzív dohányosoknak egyaránt ajánlott. Természetesen a nem dohányzók és a leszokás időszakában lévő dohányzók is alkalmazhatják kiváló antioxidáns hatása miatt.
 

Ha Ön dohányzik, biztosan tudja, hogy milyen fontos lenne leszoknia, mert ez a legjobb módja annak, hogy egészséges maradjon. De vajon tisztában van-e a dohányzás káros hatásaival, illetve azzal, hogy a passzív dohányzás is ugyanolyan veszélyeket hordoz magában?
A Smokerade több összetevőből álló, kiváló antioxidáns készítmény, mely hozzájárul a dohányzás okozta fokozottan káros oxidatív folyamatok gátlásához, elősegítve ezzel a sejtek és szövetek védelmét.
A dohányzás során keletkező füstben ezidáig mintegy 4000 különböző anyagot sikerült kimutatni. A dohányzáshoz kapcsolódó legveszélyesebb tényezők a már említett sejtet károsító szabad gyökök és a füstben kimutatható több mint 40 féle bizonyítottan rákkeltő anyag. Ilyen anyagok például bizonyos policiklusos aromás vegyületek (például a benzpirén), aromás aminok, a nikotin, a nitrózaminok, a butadién, de található a füstben polónium is. A dohányzás során ezen káros anyagok mellett jelentős mennyiségű szénmonoxid (CO) is a szervezetbe kerül. A CO több százszor erősebben kötődik az oxigén szállítását végző hemoglobinhoz, ezért már csekély koncentrációban is mérgező!
A készítmény aktív összetevője a C- és az E-vitamin, a koenzim-Q10, a cink és a szelén – valamennyi hatékony antioxidáns. A Cayenne-bors ismert anyagcserét fokozó hatása elősegítheti a méregtelenítést. Az általában gyümölcsökben található ellágsav és a magas polifenol tartalmú zöld tea kivonat szinergikus hatást fejt ki mindazokkal az anyagokkal szemben, amelyek a véredényeket, a tüdőt, a szívet, a gyomrot, a húgyhólyagot és a hemoglobint károsítják.


Adagolás: 3x1 tabletta naponta.  

Ár: 6 635 Ft

darabszám:

2005 - LHP Portálcsoport - Minden jog fenntartva
0.039 s